Go-Karts

Waarom kiezen voor een GO-KART van BERG?

Lekker door de straten racen of van de heuvels crossen? Niets is te gek op een BERG go-kart.
Ook voor jou is er een favoriete go kart ontwikkeld. BERG heeft een assortiment van wel meer dan 40 go karts. Bekijk ze allemaal en ontdek welke go-kart het beste bij jou past!

BFR, BFR-3 en E-BFR

Elke grote BERG go-kart is standaard uitgerust met een BFR, BFR-3 of E-BFR systeem. Maar wat is dit nu eigenlijk en wat is het verschil tussen deze drie systemen? We leggen het je uit.

De afkorting BFR staat voor: Brake (rem), Freewheel (vrijloop) en Reverse (achteruit rijden).

De afkorting E staat voor: Electric (met trapondersteuning)

De go-karts hebben volgende voordelen:

  • Elke go-kart heeft een vrijloop waardoor je de trappers stil kunt houden terwijl de wielen draaien
  • Op elke go-kart zit ook een terugtraprem
  • Elke go-kart kan na stilstand direct achteruit rijden

Het verschil met een BFR en BFR-3 systeem is dat een go-kart met een BFR-3 aandrijving maar liefst 3 versnellingen heeft. Dit maakt het gemakkelijker om een heuvel op te rijden of om sneller op te trekken.

Go-karts met trapondersteuning (E-BFR)

De E-Go-kart heeft een 250W E-Motor die trapondersteuning biedt. Er zijn 4 verschillende levels van ondersteuning: ECO, TOUR, SPORT en TURBO.

Je kan minimaal 2 uur lang rondrijden op deze go-kart, zonder de batterij op te laden. Op de E-Go-kart kunnen snelheden van 16 km/u worden gehaald. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen jarenlang genieten van deze go-kart. Een ander voordeel is dat deze allemaal gebouwd zijn op het XXL-Frame waardoor meerdere stoelposities mogelijk zijn. Hierdoor hebben volwassene en kind er langer plezier van.

XXL-BFR

Dit frame is speciaal ontwikkeld zodat niet alleen jong en oud maar ook langere mensen kunnen go-karten. Deze nieuw go-kart heeft maar liefst 8 stoelposities en is 10 cm langer. Hierdoor kan jong en oud, klein en groot op deze go-kart. Daarnaast werd het frame extra verstevigd waardoor deze nog robuuster is geworden. Natuurlijk is ook dit frame uitgerust met luchtbanden, BFR en schommel-as.

Scroll naar boven